Tuesday, April 19, 2011

Kau Yang Teristimewa

Salam.. wahh dah lama aku tak update entry kan? ape kes? sorrylah yer.. aku tengah bz dengan rancangan2 last minit.. last sunday, sempat jugak jenguk ofis, jenguk kerja2 yang pending tu.. sempat jugak dari pagi sampai petang.. tetiba rasa cam nak g update kepala aku ni yang dah macam singa.. patutler berat.. rupanya rambut dah panjang..

Okey, abis je settle keje, terus gerak g saloon.. manjakan diri, potong rambut.. argh.. lega rasanya bila dah guntuing rambut.. walaupun tak ensem macam Remy Ishak, tapi ensem lagi kalo nak di bandingkan aku dengan Justin Bieber kan? cer tengok.. :-)

Lepas mensaloonkan diri, rasa lapar.. kepingin benar nak makan pulut mangga.. apa lagi.. aku ngan member aku sorang ni, dia pun hantu jugak.. tapi bukan Hantu Kak Limah yer, dia ni Hantu di Balik Bukit Jelutong.. hehe.. Zassss.. terus luncur ke Summit Usj.. kat situ ada kedai makanan siam.. perghhh maveles.. Pulut mangga kat sini, mmg terasa kesiamannya.. sape yang makan mesti boleh cakap siam pastu.. xcaye??? cer try cer try.. pasti nak mai lagi.. nak tengok ku ni terer or tak, tiba2 ada sorang budak dtg bwk sontam.. cakap ngan kitorang bahse siam.. hehe.. bila balas balik ckp melayu dia balas balik cakap siam.. x paham katenyer.. ape lagi, aku pun tunjuklah ketereaan aku berbahasa siam.. hehe.. nasib baik dia paham..

Dalam menikmati kelazatan pulut mangga tersebut, otak aku bagaikan disambar halilintar.. teringat pada kampung aku.. teringat pada mak aku.. pulut mangga dia buatkan aku teringat kat mak aku.. oversdoss lah pulut mangga tu.. huhuhu.. sedih, dok jauh.. kalau dok dekat, hari2 boleh makan..



Harini, 19hb April 2011, adalah hari yang paling istimewa untuk mak aku.. Alhamdulillah, dipanjangkan lagi usia bonda tercinta.. pagi2 lagi aku tepon wish besday kat dia.. Mak, Happy Besday.. tiba2 aku tersentap.. hati ni rasa sayu je dengar suara mak aku.. aik rindu kat mak ke hafiz??? hehe, yer la.. mestilah rindu.. dok jauh tepon je lah.. bukannya mahal pun kan? Doaku untuk bonda ku tercinta, semoga tahun ni akan bertambah keberkatan dalam hidupnya. Aku sebagai seorang anak, akan sentiasa mendoakan yang terbaik untuk mak aku. Makkkk, ada lagu untuk mak...




Ni lah lagunya.. SEKUNTUM MAWAR PUTIH UNTUK MAMA

Kau sinaran bulan
Menyerikan bitang-bintang
Kaulah fajar yang menerbitkan pagi

Kau sirami embun
Menyegarkan pepohonan
Kau bukakan tabir siang untukku

Kau berikan mama
Kasih sayang maha suci
Betapa agungnya
Tiada ternilaikan
Oh mama, oh mamaku
Tiada cinta yang suci
Setulus cintamu

Ku suntingkan mama
Sekuntum mawar putih
Sebagai lambang kesucian cintaku

Mak...nak gtau ni.. I love u so much.. dan terima kasih untuk segalanya....

Sunday, April 10, 2011

Masih Ada


Sob Sob.. malam ni tetiba feeling cinta pulak.. banyak pulak kenangan lama yang dok main kat fikiran.. OMG.. xperlu kut.. ntah kenapa.. haha.. ingat aku xde perasaan ke hah? cinta tu kan lumrah.. :-). sadis n tragis bila teringat balik.. btw benda dah lepas buat apa nak dikenang.. at least ada jugak kenangan aku bercinta.. :-) w'pun sadis dan meleleh air mata, hidup mesti kena teruskan jugak.. arghhh sentip skang dah xde sape2 lagi.. (ye ke?) ye kut.. takat perasan sorang2 tu ada la.. so jom rasai bersama apa yang aku rasa skang ni..

Sudah berulang kali ku mencuba

Menahan rasa sakitnya di dada

Cuba kau selami kau lihat dan kau rasa kasih sayangku ini adalah setulusnya

Bukan niatku menyakitimu

Bukan maksudku mengabaikanmu

Janganlah kau meragui cintaku

Hanya satu kupinta

Dengarlah luahku

Jangan menangis sayang, cintaku hanyalah untukmu

Takkan bisa ada yang lain, yg terbaik darimu aku yang lemah tanpamu

Kau diciptakan untukku….

Jangan menangis sayang, cintaku hanyalah untukmu..takkan bisa ada yang lain

Yg terbaik darimu, aku yang lemah tanpamu…

Kau diciptakan untukku…

isk.. xleh blah... layan je la.. releks2.. ni lirik lagu sebenarnya.. aku mana mampu nak tulis puisi macam ni.. kalau nak dengar full song klik sini .. Masih Ada drp Breakfast Band okey.. layannnnn...


psssttttt: jangan mainkan perasaan ku lagi.

Nasi Lemak Sotong Lipat-lipat.. ko ade???

"Awan Nano" lagu Hafiz sedang berkumandang kat Teh Tarik Place ni.. sesuai dengan keadaan hujan renyai2 kat luar sana.. nyaman sekali.. kalo kat rumah mau tertdo ni.. aku singgah penat shopping cari kasut.. xtau ape nak makan.. Nasi Lemak Sotong.. ermmm dapnye.. ape pun boley, perut dah lapar.. Shopping sorang2 pun boleh.. lagi senang nak beli barang. Amik-bayar-terus blahh.. Dulu seblum ade New Wing kat sini, tak lah ramai sgt orang yang dtg sini, semenjak ade bangunan baru..nak cari tempat makan pun susah. semuanya penuh.. Nak kata ade konsert kat sini, xjugak..nak kata musim perayaan pun x jugak.. wehhh... kenapa korang sume kuar time skang???? sesaklah.. g balik la..

korang ade sotong lipat-lipat cam ni???
siap ada spare tyer lagi.. nak???

Tengah dok tunggu order aku sampai, ade sepasang merpati geletis kat depan aku ni.. adoyaiiii menyampahlah aku tengok.. ko nak makan ke, nak buat wayang??? Cuba lah buat kelakuan snonoh skit.. xtau ker, aku ni ade kamera??? ape kes dgn kamera???? hah..buat entry lah.. aku xkisah kalau ko nak cintan ke, nak makan ke, nak lepak ker.. tapi aku sakit mata sbb geletis..atau dlm bahasa mudahnya penyakit mengitis.. huh.. Geli... Dah ler awek ko tu jual sotong kat semua org.. isk2... xlaku lah sotong ko tu.. dah ler besar, berlipat2.. nak je aku cakap..

"hello, sotong ko tu kalo jual sekilo singgit pun x laku, baik ko simpan elok2."

slalunya, pompuan lebih suka jual nasik lemak sotong kering.. laki xmampu nak jual.. aku xpeduli ko jual nasik lemak sotong singgit ke, dua hinggit ke...ataupun sale 50% skali pun, semua orang xnak beli lah.. geli tau..sotong kedut2.. yuksss... so pada pompuan di luar sana, tolonglah jaga nasik lemak sotong anda.. itu hak peribadi, tak perlulah ko nak jaja macam jual sayur kat chowkit tu yer.. kalau lelaki boleh jaga, kenapa pompuan x boleh??? (bukan semua pompuan sama kay, jangan terasa pulak)


jom makan...nasik lemak sotong.. eee... gelila..


Dah loya aku dihidangkan dengan Nasik lemak Sotong basi tu, makanan aku pun sampai.. makan skit jer, sbb dah loya loya n loya.. so korang ingat yer.. jangan jaja Nasi Lemak Sotong korang tu yer.. silap haribulan terus kena Snap Dengan kamera aku.. hehe.. jom makan...

psssst: Kak Limah pun xmo beli nasik lemak sotong kering tu

Saturday, April 9, 2011

Kamal Adli Pun Follow Blog I Tau...

Gambar ni aku snap masa lepak Teh Tarik Place..
esok petang aku akan update entry dari sana.. stay tuneee

Fuhhh!!! dah beberapa hari aku tak update entry skang ni.. mesti ramai yang tertunggu2 kan? (ade ke?) skang ni tengah bermalas-malasan nak update entry.. balik rumah terus mandi tidur jer.. penat dengan kerja yang tak tahu kesudahannya.. minggu ni banyak betul dugaan aku.. pasti lepas ni ade CSI dari HQ yang akan turun utk meneliti kes yang sedang dan baru saja terjadi kat opis.. aku tak nak cerita n story2 kat sini, biarlah geng2 kak Limah ofis aku jer yang tau.. kepada mereka2 yang terbabit tu, harapkan banyak2lah bersabar yer.. itu je yang aku nak cakap.. pasni pasti aku punya akaun department akan di kodek2 oleh CSI tu.. arghhhhh.... OMG.. please help me.. walaupun aku tak terbabit secara langsung...

Korang jangan ingat aku tak update entry, aku tak bukak blog aku ni.. aku bukak.. aku tengok sape yang melawat, sape yang follow n sape yang dok komen.. terima kasih banyak2 yer.. ternyata entry aku pasal Usop tu masih lagi dapat perhatian yang tinggi..

Hah..siap aku capture profil dia lagi..


Tadi masa dok sibuk tengok ade sape yang latest skali follow blog aku ni.. ternampak nama yang agak familiar.. dan kalo aku sebut, mesti korang akan kenal punya dengan nama ni.. Kamal Adli.. hah.. tak sangka rupanya dia pun dah follow blog aku yang tak glamer ini.. terima kasih lah yer.. aku pun tak sedar bila dia follow.. tengok kat situ, dia hanya follow 11 blog aje.. hehe.. glamer jugak aku ni yer.. sampai artis pun nak klik follow button kat blog ni.. walaupun blog ni tak segah Ben Ashari tu.. kalau korang nak follow blog dia.. klik sini

Dah itu cite pasal follower terbaru, n apa xtvt aku minggu ni? kenapa Geng2 Kak Limah tak panggil utk show lagi ni? masing2 sibuk dengan shooting filem terbaru ker? hehe.. tiba2 teringat Kak Limah muncul kat Konsert AF tadi.. Glammmm Kak Limah, tapi nape lah tak tukar baju????? Pentas Glam, takkan pakai kain batik jer? huhu.. konsert yang boringgggg... layan je lah, sbb xde cite yang best.. semua menyanyi out.. hanya ada beberapa org je yang ok.. tapi tak leh lawan dengan Salima Mentor tu.. kalau letak Salima kat situ, barulah naik seri AF..

Oklah, aku tak nak corat coret panjang sangat.. sbb esok nak ke ofis.. ade kerja yang perlu aku siapkan.. hmmmm menteri pun ade cuti..

psttttt: aku suka pada dia..tapi siapakah dia????? tutttttt

Monday, April 4, 2011

Usop Wilcha bagi Trafik percuma kat Awok..

terasa kebestan lah pulak buat blog.. kalo ade orang yang sudi nak bace.. awok bukannye glamer pun.. awok x sangka lah pulak, bila awok buat entry pasal Usop Wilcha tu, terus dapat ramai pulak ler yang review.. terima kasih sbb sudi siggah yer.. ate kalo buleh, awok nak lah jugak merase blog ni di bace.. yer x? walaupun blog ni x seglamer blogger2 lain.. hehehe.. awok dah suke bebeno ni.. ate cer cite lagi... awok harap bebenolah, satu hari nanti awok boleh glamer macam si Usop Wilcha tu.. ate, sape yang setuju... angkat tangan macam ni!!!!! hehehe.. adoi.. Usop Wilcha.. terus glamer.. kalo tengok kat google, punyalah ramai org yang search nama dia.. ate blog aku pun turut sama terkena tempiasnya.. hik hik hik..


setakat pukul 1030 malam tadi dah ade 46 orang view blog aku.. walaupun xsampai ratusan mahupun ribuan pengunjung... tapi aku teramat gembira.. at least ade jugak.. aku buat blog bukan untuk glamer.. tapi untuk kepuasan diri sendiri aje.. lebih kurang syok sendiri lah.. nanti bila dah tua bangka nanti bolehlah tengok apa yang ditulis.. manatau kan.. untuk bahan rujukan generasi akan datang.. ade ke?????



Ramai blogger kat luar sana tengah cuba sehabis baik nak dapatkan ramai follower.. apa pentingnya follower tu? takat nak follow aje, tapi xde pekdahnye buat pe? woitttt!!!! banyaklah faedahnya... buleh suai kenal, buleh share2 cerita.. n yang paling penting buleh buat bisnes.. isk betul ker leh buat bisness ngan blog ni??? yer la.. budak skolah pun tau... nanti kalau dah ramai follower mesti ade sponser yang nak advertise iklan diorang kat sini.. kan kan kan.. so ape lagi.. follow lah aku cepat.... haha.. tapi tu jauh lagilah.. skang takat2 suka2 jer.. kalo tengok blogger terkenal macam Redmummy, Ben Ashari.. fuhhh giler.. beriban2 follower diorang ni.. aku harap aku pun boleh jadi cam diorang jugak.. manatau rezeki kan? Aminnnn...

Usop Wilcha di ABPBH 2010

Anugerah Bintang Popular Berita Harian da abesssss.. pasti ramai yang tgh update status kat fb ngan twitter nak komen pasal ABPBH tahun ni kan??? haha.. aku tau.. cuba tengok kat fb korang, berapa ramai yang tengah update status.. ada yang suka dan ada yang tak suka.. ade aku kesah korang suka or x? aku pun gigih nak update jugak, sbb xnak ketinggalan.. manatau ada orang yang nak baca pasal entry ni kan?? walaupun aku x seglamer wartawan media hiburan yang lain, tapi aku pun ada peminat aku sendiri.. seperti geng kak limah, mak ngah n Dato' Siti (tangan kat bahu, mata pandang atas) at least lah kan???

Anyway, penganjuran untuk tahun ni best lah sikit dari tahun2 yang sebelumnya.. walaupun....
kan???? ade ke yang marah sebab artis feveret x menang??? awat pulak nak marah cekkk, ate kome kurang mengundi sape suruh?? aku pun x pernah mengundi.. sokong belakang tabir jer.. sokong tolong hits kan lagu diorang kat pusat2 karoke je jadilah.. menymbang gak tu.. bukan takat menyumbang, mensumbangkan lagu2 mereka skali.. ko ade???

tahniah Sam mng artis popular


hi fafau, i always support u


dah xnak melalut, matapun dah pening2 lalat bau taik ni... sbb makan durian otw balik dari antar Dato' Siti pegi Genting tadi.. RM 50 untuk 2 biji durian.. tapi x abis pun.. isinya maveles....meletup.. balik rumah sambil makan durian tengok ABPBH. aku x nak komen sape yang menag, sape yang kalah.. bagi wartawan2 je yang komen kat paper nanti.. aku nak komen pasal penghujung acara.. meletup sangat dengan kemunculan "Usop Wilcha".. bukan kat Arena Of Starzz aje yang menjerit.. aku kat stadium umah aku pun menjerit jugak (suara makngah paling meletup kat stadium ni). kelakar giler.. watak dalam Hantu Kak Limah menjadi sangat.. harap2 tahun depan, bio aje die yang jadi pengacara.. biar terbako Arena Of Stars tu.. kan kan kan.. sape setuju, sila angkat tangan macam saya.. kalau nak tengok sangat video usop ni.. klik lah kat sini.. jangan gelak guling-guling cukup. cer cite cer cite...


persembahan "awok" mmg meletup
kak limah, xdapat award ker?

Persembahan Dato' Siti juga best.. lain dari yang dia selalu buat.. selalunya aku like-like aje kalo die nyanyi.. (sorry Dato' Siti, anyway copot u cantik). malam ni superb... arrangment muzik yang lain. macam nak donlod je.. (tunggu org donlod kat youtube)... kalo korang terlepas nak tengok, leh g kat youtube kut2 ade.. hehe.. so itujelah yang dapat aku riview malam ni.. sok keje.. skit2 je lah..

benda yang buat aku bosan bila tengok majlis anugerah
  1. penyampai tanya sponser baju (kat blakang stage xleh tanya ke?)
  2. puji cantik dan hensem (every year skrip yang sama, cuba ubah sikit.. spt pipi tu cucuk botox ke?)
  3. terima anugerah, cakap panjang-panjang (korang xleh update status kat fb or twitter ker?.. kate artis mestilah ade blackberry or iphone kan?)
pssst: sian kak Limah...xde org nak sponser baju..

Sunday, April 3, 2011

OfficeMate Day Out


Pukul 10:30 pagi pegi office di hari Sabtu... mmg malas sebenarnya.. fikirkan kerja month end yang tak siap lagi, aku gagahi jua untuk ke office.. hehehe.. tetapi hampeh sbb langsung tak buat kerja.. ada perjanjian Geng2 Kak Limah untuk meneruskan akviti sosial di hari minggu.. xpelah, bukannya selalu buleh keluar ngan geng2 kak limah ni.. masing2 bz bekerjaya..

Masuk office on Pc, pastu tutup balik.. g teman geng kak limah shopping baju katanya.. mak ai... kalau dah dasar pompuan tu, seharian shopping pun x cukup.. kalau boleh, nak duduk terus dalam kedai baju ni.. nasib baik mood aku okey, kalau x jangan haraplah aku nak teman shopping.. sebab aku tau, pompuan kalo shopping mmg lama.. itu la, ini la.. bagai2 lagi..

aksi gadis kak limah bershopping.. stokin tu ko x nak beli pulak?
cuba ko pakai g ofis... hehehe..


Adoi dah berkali2 aku tengok jam kat enset aku ni.. pukul bapelah ko nak siap ni????(ckp dlm hati jer) kalo dia dengar, mau terkumat-kamit mulut bebel kat aku.. kau ingat, kau tu Paris Hilton ker? nak shopping lama2 ni? ade show ker? hehe.. lawak jer Ana.. ko shopping lah puas2.. x pe, aku leh temankan kau beli baju.. sbb tu duit ko, bukan duit aku.. kan kan kan?

sempat lagi posing kat lam kedai ni


Akhirnya, siap jugak.. jom next destination, makan2 time.. sbb dah lapar.. tapi dok fikir nak makan apa.. aku kenyang lagi...teman je lah minah ni makan kat Ayam Penyet.. aku tak makan pun.. cuma beli satu slice cheese cake kat secret recipi n order air Soda Gembira.. wah!!!! menarik nama, soda gembira..

"Bang, lepas minum air ni, boleh gembira ke?????"

xdelah gembira mana pun, takat Happy-happy Hour jer.. :-)

ni lah rupa bentuk Soda Gembira, vesi Ayam Penyet.. cuba korang try, leh Gembira x.

"Pis, ko kat ner? aku dah sampai ni" salah sorang geng kak limah kol aku.. rupanya dah sampai kat tempat practice untuk minggu setiausaha nanti..
"okey, jap g aku sampai..ko masuk dulu, aku dah booking, room no 7"..aku jawab dengan gembira sekali.

geng kak limah tengah practice untuk minggu setiausaha


perut dah kenyang, boleh lah practice.. masing2 tunjukkan bakat yang terpendam. lantaklah suara nak ke laut ke, ke darat ker, ke langit ker... ada korang kesah???? si Man ni, laki si Siti, kemut2 suara nak nyanyi.. malu kut.. tapi sekali bila dah pasang lagu industan... apa lagi... terus CERGASSSSSS... hahhh macam tu lah, baru best.. malu tapi mahu.. bila dah masing2 syok layan lagu, semua x nak lepas mic yang ada kat tangan..

lagu industan pun kitorang practice jugak, ko ade?


Macam biasalah, aku bila dah ada geng aku.. teruslah kitorang berduet.. tapi lagu duet ni agak kurang menjadi.. mungkin dah lama tak jumpa skali masa show kut.. maklumlah, si Hasni Kusni ni, sejak dah dilamar oleh "Syarikat rakaman" baru.. mmg susah dah nak jumpa buat show skali.. nasib baik ade kompeni yang nak book kitorang untuk buat show minggu Setiausaha nanti.. kalo x.. Hadooo.. lagu wajib.. mesti ade.. walaupun penganjur lupa nak letak dalam list.. "Soley-Soley".. lagu tema geng Kak Limah.. pada yang x penah dengar lagu ni... bolehlah klik kat sini yer.. Lagu tema Geng Kak Limah.. korang klik la, tunggu apa lagi.. :-) kalo nak lagu penuh, klik kat sini.. klik la sini enjoy ya..

kami dah practice, tunggu time nak perform je


Times upppp.... aduh, kejapnya practice.. lirik lagu pun x ingat lagi ni.. cam ner? x pe.. geng2 kak limah semua.. nanti ade masa yang free.. kita g practice lagi okey.. bersama penyanyi jemputan.. yang akan memperkenalkan lagu Dilanda Cinta.. xtau lagu die cam ne? klik je sini.. Dilanda Cinta
hah nak tau sape???? tungguuuu.... so chaiow..

ini carta lagu terhebat untuk harini
klik untuk mendengar
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...