Tuesday, April 19, 2011

Kau Yang Teristimewa

Salam.. wahh dah lama aku tak update entry kan? ape kes? sorrylah yer.. aku tengah bz dengan rancangan2 last minit.. last sunday, sempat jugak jenguk ofis, jenguk kerja2 yang pending tu.. sempat jugak dari pagi sampai petang.. tetiba rasa cam nak g update kepala aku ni yang dah macam singa.. patutler berat.. rupanya rambut dah panjang..

Okey, abis je settle keje, terus gerak g saloon.. manjakan diri, potong rambut.. argh.. lega rasanya bila dah guntuing rambut.. walaupun tak ensem macam Remy Ishak, tapi ensem lagi kalo nak di bandingkan aku dengan Justin Bieber kan? cer tengok.. :-)

Lepas mensaloonkan diri, rasa lapar.. kepingin benar nak makan pulut mangga.. apa lagi.. aku ngan member aku sorang ni, dia pun hantu jugak.. tapi bukan Hantu Kak Limah yer, dia ni Hantu di Balik Bukit Jelutong.. hehe.. Zassss.. terus luncur ke Summit Usj.. kat situ ada kedai makanan siam.. perghhh maveles.. Pulut mangga kat sini, mmg terasa kesiamannya.. sape yang makan mesti boleh cakap siam pastu.. xcaye??? cer try cer try.. pasti nak mai lagi.. nak tengok ku ni terer or tak, tiba2 ada sorang budak dtg bwk sontam.. cakap ngan kitorang bahse siam.. hehe.. bila balas balik ckp melayu dia balas balik cakap siam.. x paham katenyer.. ape lagi, aku pun tunjuklah ketereaan aku berbahasa siam.. hehe.. nasib baik dia paham..

Dalam menikmati kelazatan pulut mangga tersebut, otak aku bagaikan disambar halilintar.. teringat pada kampung aku.. teringat pada mak aku.. pulut mangga dia buatkan aku teringat kat mak aku.. oversdoss lah pulut mangga tu.. huhuhu.. sedih, dok jauh.. kalau dok dekat, hari2 boleh makan..



Harini, 19hb April 2011, adalah hari yang paling istimewa untuk mak aku.. Alhamdulillah, dipanjangkan lagi usia bonda tercinta.. pagi2 lagi aku tepon wish besday kat dia.. Mak, Happy Besday.. tiba2 aku tersentap.. hati ni rasa sayu je dengar suara mak aku.. aik rindu kat mak ke hafiz??? hehe, yer la.. mestilah rindu.. dok jauh tepon je lah.. bukannya mahal pun kan? Doaku untuk bonda ku tercinta, semoga tahun ni akan bertambah keberkatan dalam hidupnya. Aku sebagai seorang anak, akan sentiasa mendoakan yang terbaik untuk mak aku. Makkkk, ada lagu untuk mak...




Ni lah lagunya.. SEKUNTUM MAWAR PUTIH UNTUK MAMA

Kau sinaran bulan
Menyerikan bitang-bintang
Kaulah fajar yang menerbitkan pagi

Kau sirami embun
Menyegarkan pepohonan
Kau bukakan tabir siang untukku

Kau berikan mama
Kasih sayang maha suci
Betapa agungnya
Tiada ternilaikan
Oh mama, oh mamaku
Tiada cinta yang suci
Setulus cintamu

Ku suntingkan mama
Sekuntum mawar putih
Sebagai lambang kesucian cintaku

Mak...nak gtau ni.. I love u so much.. dan terima kasih untuk segalanya....

2 comments:

  1. ur mums bday same ngan aku okkay... org aries... i like... hepy belated to ur mum... tp time tu aku masuk ospital daa... huhuh... jge ur mum okkay... i luv my mum tooo... ^_^

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...