Thursday, August 27, 2009

A story behind a cup of Coffee

jom lepak minum coffee.. sambil2 tuh leh dgr cerita yg aku nak story ni.. tetiba time balik ng hasny tadi aku terfikir pasal jodh masa depan.. byk yag kitorg bersembang.. huhu...ntah tetiba d
dia jadi sendiri..aku pun tak tau macam mana soal ni boleh dibincangkan.. terlalu jauh kitorg bincangkan.. soal jodoh dan masa depan...tetiba fikiran aku melayang jauh terfikirkan masa depan aku..sampai kemana aku boleh pegi..mmglah tak boleh nak agak kan? tapi perancangan untuk masa depan tu mmg lah ada.. cuma skang ni berjalan hampir 70%..mana lagi 30%? bila nak capai 30% tuh? tak tau lah... aku pun tak merasa perancangan hidup aku ni sempurna.. ermmmm...
sadis bila memikirkannya... well thats life.. lagi satu kitorg borak pasal kawin... apa? kawin? erkk..tetiba aku terfikir umo aku dah mencapai 26 thn.. lagi 3 thn dah menjagkau 30.. aduh...dah nak sun set dah umo... tapi sampai skang blum kawin lagi... mmglah elok kawin bila btul2 dah bersedia.. tapi sampai bila nak tunggu bersedia kan? ntah... tak ada jawapan untuk ini.. tapi aku rasa by next year i have to end my zaman bujang... insyaAllahh... jodoh dah ade.. tapi belum di perkenalkan dgn family lagi.. blum bersedia lgi... aduh masih lagi belum bersedia...bila? still in question mark.. tu la.. bila terlalu tunggu masa untuk bersedia, tak tau bila.. well skang ni apa yang aku perlu buat ialah.. family aku perlu tau dgn sape aku berkawan dan dgn sape aku bercinta... wait ya... mak ayah, one day i will tell n introduce my future soulmate n ur future 'menantu'...dah tak lama dah... dat girl ok la...not so preety but nice n gud looking.. but what the most important thing is dia boleh menerima aku dan family aku dgn seadanya... aduh menarik kan? i luv u my dear... hahaha jiwang laks..but nice lah...sbb dis is from heart to heart punya feeling..since dulu lagi aku jarang dpt rasa keikhlasan sebenar diri aku.. dis is the time.. time will reveal everything...
suatu masa bila difikirkan dgn hati yg terbuka, kita akn dapat rasa bahwa hati kita ni ikhlas or tak.. seperti apa yg aku rasakan sekarang.. tapi bila aku gtau kat meber aku, diorg hanya tergelak, tersenyum dan terkejut...is it real??? itu yg diorg fikirkan.. aku tak tau nak share cam ner..
but through dis blog i can tell everything..aku leh conteng apa sahaja yg fikiran aku tengah fikirkan sekarang.. huh..letihla..well dis topic will b cont..

Wednesday, August 26, 2009

lagu untuk ayah dan ibu tercinta



Ayah dan ibu
Itulah permulaan kami
Dapatlah melihat bulan danMatahari Ahai...
Yang dikurniakan dari Ilahi Ahai...
Ayah dan ibu lah Mesti dihormati
Ayah dan ibu Wali dan juga keramat
Pada mereka kita beri hormat Ahai...
Bagilah tunjuk ajar dan Nasihat
Supaya hidup
Supaya hidup
kita akan selamat
i luv both of u..
thx for make my life blowing like dis..

anak buah aku. along, angah dan fatin maisarah..

sorry... i cannot share dis ice cream with u.. dis is mine.. kalau nak beli sendiri..
xpe.. kalau x nak bagi..janji ada baju baru..mmuaahhh..

Teh Tarik Again..

Teh Tarik Cafe again... cannot miss it.. really love dis place.. today i having my breakfast at here again..wif a dilicious dish nasi goreng kampung together wif sirap bandung..look at it.. nice rite? but the wheater is not so nice, coz a bit rainy and cloudy..having a dish such i've never been eat it b4.. so cool.. maybe next time i will ask my friends to 'lepak' here.. it open from 10am i guest till 10pm..near to dis cafe is RedBox.. so after u eat, u can enjoy and hang out @ RedBox.. sing a long till nite never end.. haha... wonderfull.. but what i really like today was, PADINI had a sale.. really cheap. i got all my stuff there.. such as my nephew clothes ang mine of course, i bought my office wear.. and my bag.. almost ermmmmm how much hah? forget bout i.. so juz want to share wif u all, once u come here u will never forget dis place again.. u'll ask ur self to come and come here again, even alone.. :) tomorrow i dun know where should i have my breakfast..dis place again? i guest so...hehehe..but really nice la.. so u guys come and enjoy ya..

Tuesday, August 25, 2009

Teh tarik..


Alhamdulillah..kenyang jugak akhirnya.. arini aku berbuka di Teh Trik Cafe kat IOI mall.. best gak tempat ni.. nyaman gler.. sambil makan leh lepak kat luar tgk sun set.. harga kat sini tak lah mahal sgt..mmg berbaloi la.. dah abis makan siap leh tambah lagi... rezeki bulan poser.. tetamu di teh Tarik cafe ni cam biasa je la... mungkin bukan hari cuti kut.. tapi apa yang aku nak kongsikan di sini ialah bukan dari segi tetamu, tetapi dari segi tempat nya.. mmg best.. sbb ade dua site, belah dalam dan luar. kat dalam ade air cond, tapi kat luar tak de.. fresh air.. berhadapan dgn tasik view menghadap ke USj.. cantik siut.. time makan ada angin bertiup sejuk jer... pengurus cafe ni pun okey, layanan yang mesra..murah rezeki..harap2 dia bacalah aku punya blog ni...manatau kut2 leh dapat makan free pas ni.. hehe...tgklah sendiri best kan? time ni matahari baru nak terbenam..sbb nak bukak poser..

Monday, August 24, 2009

Selamat menyambut bulan ramadhan..


bulan ramadhan tiba lagi... segala rahmat akan dirurunkan dengan mudah pada bulan ini.. tiada sebab musabab sekiranya kita tidak menggunakan sebaik mungkin kelebihan yg ada pada bulan ini.. ramadhan juga dipanggil sebagai penghulu segala bulan.. setahun sekali sahaja kan? bukan nya selalu pun.. yang buat aku bertambah pelik ialah, ape la yg susah sgt untuk berpuasa kan? masih lagi ada manusia yg tidak berpuasa pada bulan yg mulia ini.. susah sgt ker? anak buah aku yg baru berumur 5 thn pun dah berpuasa.. aduh malu.....

Saturday, August 15, 2009


i miss my hometown... lihatlah inilah pemandangan kampung halaman ku yg indah sgt.. udara yang nyaman, tenang jer... sejuk mata memandang.. tak yah nak bz2 macam kat KL ni.. serabut sgt2. bilalah aku dapat balik kampung ni? dah lama sgt rasanya kau tak balik kampung.. asyik mak ayah jer yang turun KL jenguk anak2.. bila lama2 terasa macam dah bosan sgt dok KL ni.. hari2 buat benda yang sama. takde perubahan. owh No!!!! BORING!!!!!setinggi mana langit yang kita junjung, jangan lupa untuk memandang tanah.. sejauh mana kita melangkah, jangan lupa untuk memandang org yg di belakang, makin jauh kita melangkah tapi tak tahu kemana kita akan pergi.. perjalanan hidup ini terlalu panjang..I miss My hometown.. bila bangun pagi, nyaman tak payah pasang air cond pun macam kat cni.. bangun pagi terus ada hidangan breakfast, makan tgh hari.. malam... x payah nak pk pegi beli makanan. i miss my mom... best kan? senang jer idup.. nikmat kehidupan sebenar.. dulu time kecik2, xpayah nak pk banyak..ape yang rase nak mintak jer.. tapi bila dah besar ni susah lah skit kan? dulu, time blaja... kol ayah suh masukkan duit, senangnyer..dari kecik sampai besar tetap nak mintak ng ibu bapa.. pengorbanan mereka ini mmg tak pernah lupus.. tak pernah habis kalo nak balas.. dats y aku terlalu rindukan kampung ku.. aku pun x paham, bila di fikirkan balik, kat kampung lah lebih senang.. tengoklah nanti kalo dah boleh transfer, terus jer aku lepak kat kampung.. fuhhh x sabar dah ni..sabar yer, i'll be back forever...2 be cont...

Thursday, August 13, 2009

my first web site


well, dis is my first web site dat i create it.. really love dis one.. too much memory.. started wif nothing till u can see like dis.. not so interesting, but a bit sentimental value for me and for us.. huhu.. best giler weh.. kalo ade masa jomlah lepak kat web ni.. http://eleven25.ning.com/ free of charge.. no registration fee required..hehe.. cuma yg penting upload gambar dan aktifkan diri anda macam HotLiNk.. but dis is not official web la.. cuma untuk keep in touch jer.. but its okey la.. simple.. kat sinilah masing2 Gigih untuk merancang aktiviti dan mengupdate gambar2 terbaru.. hehe habis jer tiap2 prog, sume tak sabar untuk masuk web, sbb nak tgk apa yg terbaru.. well thx to all..

Tuesday, August 11, 2009

Sedikit tentang ku


hello..ini semua cerita biasa.. kita hanyalah insan biasa yang hanya mampu merancang..sudah bertahun hidup di dunia namun objektif sebenar kehidupan ini masih lagi belum jelas.. ada org yang sudah beranak pinak...namun aku ni masih lagi bujang... bila nak kawin?? wow soalan yang terlalu luas untuk dijawab.. bukan tak de keinginan nak mendirikan rumah tangga..tapi tunggulah nanti bila ada jodoh aku akan kawin jugak.. hehe.. hidup seorang diri pun tak lepas lagi, macam mana nak kawin kan? :)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...