Tuesday, March 29, 2011

Aku Dan Gayaku

salahkah aku suka berfesyen???? isk.. tak salah kan? sesape pun suka berfesyen.. aku pelik dengan perangai sesetengah org, akan cakap.. laki yang suka berfesyen ni ,macam pompuan.. ermmm hello kak limah.. ko ingat pompuan je ke boleh berfesyen? kita perlu untuk nampak trendy untuk kepuasan diri sendiri. lantak lah apa org nak cakap, yang penting aku guna duit hasil titik peluh aku sendiri.. aku tak kacau satu sen pun duit korang..

tak dinafikan, dulu kaler pink orang takut nak pakai.. tapi aku slamber jer pakai p ofis.. tengok2 skang ni...dah ramai lah pulak ofis mate lelaki aku yang lain pakai pink.. so apakah ini? sebelum ni mmg diorg nak paki kaler pink, tapi takut org cakap...kaler pink ni pompuan.. isk2.. kn cantik kaler pink tu.. tengok, masuk ofis pagi2 pakai pink, rasa fresh jer.. dah terlalu biasa sangatlah kalau pakai kaler brown, hitam biru tua.. aiyooo... sekali sekala pakai kaler yang lain dr yg biasa pakai apa salahnya? aku tengok sweet jer org yang pakai kaler pink ni.. comel2 gitu..



aku dan gayaku

tapi bagaimana pulak dengan beg sandang? kalo pompuan diorg lebih glamer dgn henbeg yg pelbagai jenis.. lelaki????? lelaki pun ada jugak beg2 yang seswai.. aku pun suka bawak beg g ofis.. tapi apa rasionalnya lelaki bawak beg?? kalo pompuan sbb diorg nak letak perfumelah, tisulah, purse lah, dan tak dilupakan untuk "setiap bulan bila tiba masa tu".. so lelaki apa yang selalu ada dlm beg? huh, untuk geng2 kak limah yang sibuk dok tanya tu, ni aku nak bongkarkan apa yang ada dlm beg aku..
  1. kunci rumah
  2. wallet
  3. perfume
  4. kamera (mmg tak pernah tinggal)
  5. tie (kalo aku ke ofis)
  6. diary/organizer (sng nak catat appoinment..hehehe)
  7. resit2 beli barang
  8. name tag keja
  9. pen
  10. pendrive...
so itu je yang slalu aku bawak kehulu kehilir.. tadi masa berwindow shopping ngan ofismate aku kat ioi, diorang pelik tengok aku.. kenapa aku suka tengok beg.. alasan aku... "biasalah, i kan lelaki maskulin".. hehehe..

bagi aku, tak kisahlah, lelaki ke, perempuan ke.. kalo nak berfesyen.. suka hatilah... ada aku kesah.. janji tak guna duit aku.. yang aku tau semuanya untuk kepuasan dan kemampuan.. tak kisah kaler ape, asalkan kita suka.. kan kan kan...

psssst: aku nak beg tadi tu... esoklah aku g beli...

2 comments:

  1. ye..itulah semangat yang perlu kita ada...aku rasa kat opis aku sorang je laki yang bawak tote, berani pakai baju pink karer..kain lilit kat leher ala2 korea tuhh..sebab aku suka berfesyen cuma maksalahnya banyak sangat yang feeling2 joan river jadi fashen police...lantak lah.

    ReplyDelete
  2. tu lah kan? bagi aku, lantaklah.. asalkan aku suka..kalau takat nak fesyen stereotaip macam biasa... arghhhh bosannn... kena cari kelainan..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...